Dodge Challenger R/T

Eier: Karl Oddvar Balvold

Årsmodell: 1970

Tekniske detaljer

  • Motor: 426 Hemi Crate, 465 HP
  • Girkasse: 727 Torqueflite automatkasse (ikke original)
  • Bakaksel: 8 ¾ med 3.23 i utveksling (original)
  • Forgasser: Carter 625 cfm (for liten og skal byttes ut med Holley 750)

Importert fra Florida høsten 2011.
Kjøpt av John Staluppi (http://www.carsofdreams.com/john-staluppi.html) som har opprettet et privat museum i Palm Beach i Florida.
Her er en reportasje hvor man også kan se Challengeren i starten av programmet (ved siden av en 1969 Camaro pace car):

Her er en videosnutt hvor Marvin Friedman kjører bilen:


Marv er mangeårig samarbeidspartner med John Staluppi og reiser rundt i USA for å se på og prøvekjøre biler for John. Grei jobb…

Bilen er én av svært få slike biler som ble produsert for Canada (Y07 på fender tag). Det er en ekte R/T (JS27) og ingen klone. Da John kjøpte bilen var den allerede restaurert, men han bygde den om til en Hemi bil. Den gamle 383 cid motoren (som dessverre ble gitt bort) ble byttet ut med en ny 426 Hemi motor i 2005. Samtidig ble understellet oppgradert med riktige Hemi deler (blant annet riktig K frame, torsjonsstaver og bladfjærer).

I henhold til fender tag er bilen omlakkert i en annen farge (en mørkere tone av FC7 plum crazy) enn den hadde opprinnelig (E85 Bright Blue Metallic). Ellers framstår den som meget original.

Totalt ble det produsert 1070 Dodge Challenger R/T Convertible. 1970 var eneste produksjonsår. Man fikk den som convertible i 1971 også, men da som standard Challenger og ikke R/T (største mulige motor var 383).

Karl Oddvar og bilen var med i Autofil nr. 12 – 2013, klikk på bildet for å lese et utdrag:

balvold_autofil

 

Medlemmenes biler

Comments are closed.