Chevrolet Fleetline De Luxe

Eier: Stein Ove Killingberg

Årsmodell: 1949
Motor: 216,5 CiD rekkesekser med Valve-in-head teknologi

Bilen ble kjøpt ny i Norge i 1949 av en flygeleder som jobbet i tårnet på Værnes. Han brukte den fram til 1963 da den ble avskiltet og stallsatt. I 1973 ble den solgt til en annen eier på Stjørdal, og oppussing påbegynt.
Stein Ove kjøpte bilen i november 1985 av Stein Bromstad i Trondheim, og da var karosseriet rustsveiset og rammeløftet, men resten av bilen lå stort sett i kasser. Det ble to turer til Trondheim med tilhenger på vinterføre for å få med bilen og alle delene hjem til Leksvik.

I tillegg til glatte veger, oppstod det også en annen utfordring; det fantes ikke garasjeplass til den nye grombilen. Stein Ove bodde hjemme hos foreldrene på denne tida og garasjene hadde han allerede fylt opp med andre biler og deler. Derfor hadde faren, Ola Killingberg, nettopp bygd ny garasje for å få plass til mopeden og resten av sine egne ting. Porten var ikke på plass enda, så åpningen var kledd igjen med treverk.

“Heldigvis” for Stein Ove, var Ola bortreist den helga bilen kom til Leksvika, så han kunne ganske enkelt plukke ned kledninga, sette inn bilen og kassene med deler og kle igjen port åpningen på nytt.
Det sies at på stille vinterdager kan man fortsatt høre Ola’s bannskap når han oppdaget at den nye garasjen også var fylt opp med et nytt Stein Ove prosjekt…

I 1987 var det på tide med lakkering, en jobb som Lorentsen Mek Verksted i Mosvika gjorde for den nette sum av 8400 kr. Det kan også nevnes at Stein Ove kjørte bilen for egen maskin til Mosvika via Kammavegen, det meste av interiøret manglet så førersetet besto av en gammel meierikasse…
Stein Ove jobbet også på denne tida som langtransportsjåfør og var lite hjemme.
Derfor ble det lite tid til mekking, så oppussinga av Fleetline’n gikk tregt.
Med tungt hjerte bestemte han seg etterhvert for å selge bilen, men med gjenkjøpsrett dersom bilen skulle selges videre. Selv kaller Stein Ove dette for å “selge bilen litt”, en ordning han har praktisert flere ganger.

Bilen har gjennom årene vært innom tre av Stein Ove’s kompiser: Ola Gunnar Hjellup, Rolf Berg og Jon Olav Gangstad. Alle sammen har tatt godt vare på bilen, og den har stadig blitt finere. Stein Ove vil rette en stor takk til dem alle for arbeidet de har lagt ned i bilen. For ca 3 måneder siden brukte han gjennkjøpsretten nok engang etter 15 ukers pleie hos Rolf Berg, og nå står den fine Chevrolet Fleetline’n trygt forvart i garasjen hjemme hos Stein Ove.. 🙂

 

Stein Ove har også fått tak i en del annonser og brosjyrer fra den gang bilen var i salg:

Medlemmenes biler

Comments are closed.